Biográfia

A zenéről:

A közönség és a média is szereti és elismeri hangszeres teljesítményét, az izgalmas, műfaji határokat átlépő feldolgozásait, egyedi és mindenkinek élvezhető koncertjeit.

A virtuóz gitáros egyedüli repertoárt hozott létre, mely nem ismer műfaji határokat. A jazz, a latin-fusion és a World music irányzatok nyelvét egyaránt használja.

Saját szerzeményein túl, olyan mesterek műveiből készít átiratokat, mint Astor Piazzolla, Chick Corea, Al Di Meola.

Gabor bravúros hangszeres tudása évről–évre új, jobbnál jobb produkciókat inspirál, ami a legegyedibb szóló hangszeres zenészek közé emeli őt.

Gyerekkor és tanulmányok

A zene iránti érdeklődése és tehetsége már 7-8 éves korban feltűnt a környezetének. Az első jeleket az általános iskolai énekórán fedezte fel tanítója, hamar kitűnt szorgalmával, érdeklődésével és hangjával a többi gyermek közül. Ebben az időben nagyszüleitől kapta ajándékba azt a gitárt, amit mindig játék közben látott a szekrény tetején, amikor hétvégén látogatóba érkezett szüleivel a rokonsághoz. Nagyon vágyott rá, hogy kezei között megszólaljon jól a hangszer, innentől ki sem lehetett venni a kezéből a gitárt, a dallamok megszólaltatása volt a legjobb szórakozás számára. Ezt látva, szülei beírattak zeneiskolába és külön gitártanárhoz is, így hamar jó kezekbe került. 

A hangszerek világát és az ahhoz kapcsolódó elhivatottságot a művésztanárai példájából és sikeréből merítette, ez a légkör teljesen elvarázsolta őt. Pár év tanulás után az első szereplések magától értetődtek, az általános iskolai rendezvényeknél felkérték tanárai, hogy énekeljen és gitározzon, s kísérje a kórust. Minden iskolai ki mit tud versenyt megnyert, minden siker arra bátorította őt, hogy a lehető legjobb legyen, ez az elvárás és elhivatottság saját magában született meg, nem külső hatásra. Szülei teljesen támogatták céljaiban, így külön zenei órákra is beíratták. Zeneiskolai tanulmányainál nagy hatással volt rá a kezdetekben Bolyki Eszter zeneiskolai igazgató, Kukovecz Gábor gitártanár, Bolyki György gordonkaművész is, akinek nevét a világszerte híres acapella énekegyüttesből is ismerheti a közönség (Bolyki Brothers). A zenei középiskolát az Operaház tanintézményében Erkel Ferenc Gimnáziumban végezte, itt kiváló tanárok kezei között fejlődhetett tovább.

Gitáros előadóként, 1996-ban mutatkozott be, önálló műsorral a közönségnek. A koncertek repertoárja ekkor még a klasszikus zeneszerzők műveiből állt, főként Johann Kaspar Mertz és Fernando Sor művei hangzottak el. A koncertek kapcsán készült hangfelvétel is. A felvétel család egyik barátja kezei közül került, a Magyar Televízióban dolgozó zenei rendezőhöz, aki meghallgatta azt, s felfigyelt annak minőségére, végeredménye. Ez elegendő ajánlólevél volt ahhoz, hogy megmutassa Juhász Előd műsorvezetőnek, aki a Magyar Televízió akkor legnépszerűbb, legnézettebb zeneajánló műsorának producer-műsorvezetőjeként tevékenykedett. Rövid időn belül meghívást kapott, a Zenebutik c. műsorban való szereplésre, ifjú felfedezettként. A első koncerteket a Casus Management szervezte, aki felvállalta menedzselését. Rövid időn belül számos rendezvényen hallhatta a gitárost a közönség. Játszott például a Budapesti Expo.-n is, s felkérést kapott a budapesti Benczúr Háztól is, a Latin zenei Fesztiválon való szereplésre.

A Fóti Zeneiskola felkérte gitár tanszakának vezetésére. Ez hatalmas
kihívás és felelősség volt, hiszen ebben az időben Gabor is tanult és
képezte magát, így gyakornokként dolgozhatott abban a pozícióban,
amiben a felnőtt tanár kollégái. Ebben a szerepkörben hamar elkötelezte magát a tanítás felé. Célja lett az, hogy továbbadja tudását, a zenei iránt érdeklődők felé, s a gitárt megszeretesse velük. Tanított magánúton is,több városban voltak növendékei. Volt és van igény arra, hogy az egyedi tantervvel, a képességeknek megfelelően tanulhassanak a növendékek, olyan zenei irányok felé – A klasszikus zenei alaptudáson túl – amit közelebb érez magához.

Első igazán komoly hangszerét 1998 ban kapta egy szponzortól, aki ezt elismerése jeleként  adta az ifjú gitárosnak a zenei munkássága miatt. -Clavier Kft-. Ez egy nagy értékű, kézzel készült mesterhangszer, egy Manuel Rodríguez spanyolgitár. Ez mind a mai napig nagy becsben van tartva, közel áll a gitáros szívéhez.

Hazai és külföldi gitármesterek kurzusain képezte magát. Az önkifejezés mindig fontos volt számára, ennek fejlesztése érdekében több műfajjal megismerkedett és elsajátított. Al Di Meola, Laurindo Almeida mesterektől tanulhatott. Ez az időszak egy alapkő a gitáros életében, hiszen a legnagyobb példaképektől tanulhatott a jazz, flamenco, jazzrock, latin- jazz, fusion zenei irányzatokban. A műfajok sokszínűsége és a példaképek zenei és technikai hatása nyomon követhető Gabor hangszeres megszólalásán, ami védjegye is lett a későbbiek folyamán. A hangszeres muzsikusok célja az egyedi megszólalás képessége, a sajátos dallamvilág. A gitáros belső motivációja az egyedi látásmódja, ami pár hangból már megkülönbözteti a kortársaitól

Szóló karrier

Első bemutatkozása a széles nyilvánosság előtt 1996-ban volt, amihez egy televízió szereplés is. Magyarországi és Európai koncertek kapcsán bizonyította helyét a zenei palettán. Számos hazai és külföldi fesztivál vendége (Művészetek völgye – Kapolcs, Rust Guitar Festival – Austria, Royal Garden Jazz Club -Graz, Jazz Keller Art Festival- Frankfurt Többek között olyan kiváló és elismert művészek a partnerei, az elmúlt évek zenei munkásságában, mint Horgas Eszter fuvolaművész, Vámos Miklós író.

Koncertek és média

Javarészt szólóhangszeresként tevékenykedik, de különleges felkéréseknél egyéni formációkban is szerepel. Évente néhány koncertet ad, ideje nagy részét zenei producerként tölti. Szerzeményeit feldolgozásait hallhatja a közönség rádióban, Jazz 90.9 Rádió, Pannonia Rádió, Civil Rádió, Bridge Rádió stb. Készült már rádió és televízió interjú is a produkcióval. 1998 -2001-ig könnyűzenei formációban is szerepelt, aminek kapcsán megismerkedett a média világával. Showműsorokba és számtalan televíziós műsorba hívtak meg az akkori formációt. RTL-Klub műsorai, Reggeli, MTV1, TV2, Duna TV, Csepp Tv stb. Riporterei voltak ebben az időszakban Vitray Tamás, Alföli Róbert, Szily Nóra. A 2003 és 2005 években az RTL Klub Reggeli műsorában bemutatta az Önálló hangszeres tudását.

Riporterei voltak között ezen időszak alatt Stohl András, Ábel Anita, Alföldi Róbert, Csonka András, Vitray Tamás

Alkotóműhely

Az zenei alkotások saját zenei stúdiójában, a Goldvoice stúdióban készülnek, Budapesten. A stúdió foglalkozik ifjú tehetséges produkcióinak minőségi felvételeinek készítésével is. Készült már felvétel a magyar X-Faktor és az Eurovízió -A Dal c. zenei tehetségkutató műsorokba, továbbá reklám és filmzene is készült már. A stúdió a virtuális hangszerek fejlesztésében VST-k (virtual Instruments technology), is tevékenykedik, külső megbízás alapján. A stúdióban készült felvételek rádióban, televízióban, a Nemzeti Cirkuszban, színházakban, nagyvárosok rendezvényein is elhangzanak, a megrendelők és a megbízások köre is folyamatosan bővül.