Horgas Eszter – Gabor Amadeus – PIAZZOLLA FOREVER

PIAZZOLLA FOREVER

Koncert ajánló -2019-05-31 –

A koncerten hallható művek felvonultatják a tangó különféle arculatait. A tangó a legtöbb érzelemmel telített tánc, mely lehet szenvedélyes, melankolikus, virtuóz vagy akár vidám is. A zenei összeállítás alapja az autentikus argentintangó zenei világa, valamint a legendás Astor Piazzolla életműve. A két művész egyedi megszólalásával egymás zenei hatását erősítve segítik átérezni azt a sajátos, érzelmekben és indulatokban bővelkedő világot, mely lelki szemeink előtt, a tangó mozdulataiban ölt testet.

Horgas Eszter fuvolaművész húsz éves kora óta koncertezik Magyarországon és Európa szerte. Olyan zenekarok közreműködésével szólaltatott meg versenyműveket, mint a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Budapesti Vonósok, az Amadinda Ütő együttes, vagy a MÁV Szimfonikus Zenekar.

Többek között olyan kiváló művészek voltak partnerei az elmúlt évek hangversenyein, mint Maurice Andree, Jean-Pierre Rampal, Mstislav Rostropovich, Kocsis Zoltán, Perényi Miklós, Rolla János, Lukács Ervin, Konrád György, és a Bartók Vonósnégyes.

Az elmúlt 15 évben 26 lemezt és 2 koncert DVD-t készített, valamint megjelent önéletrajzi könyve. Hat koncertjét a televízió is közvetítette. Olyan világsztárokkal dolgozott, mint Al Di Meola, vagy Natalie Cole. A Hungary’s Got talent zsűri tagja.

Artisjus díjas, Köztársasági érdemrenddel kitütetett művész. Re